Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

περί όνου σκιάς


όνος με σκιά

Επιθυμών σφόδρα να αναλύσω την του όνου σκιά, νιώθω κατ΄ αρχάς την ανάγκη να παραδεχτώ ότι η σκιά είναι το αιτιατόν και αίτιον ο όνος.

Θα ήταν, τω όντι άδικον, να περιοριστώ εις το αιτιατόν δίχως πρωτίστως να αναλύσω το αίτιον.
Και καθώς ήδη απέδειξα, αίτιον είναι ο όνος.

Υπάρχουν άραγε όνοι; Αυτό είναι το πρώτο μέλημα, το πρώτο προς απάντησιν ερώτημα, του θεράποντος της φιλοσοφίας επιστήμονος. Και αν υπάρχουν, εις ποίας δύνανται να διαχωριστούν κατηγορίας; Εννοείται πως αυτό είναι το δεύτερον του θεράποντος ερώτημα.
Εις το πρώτον των ερωτημάτων δεν δύναμαι να απαντήσω. Όμως, προκειμένου να διευκολύνω την παρούσα μελέτη θα θεωρήσω ως δεδομένο και ως κοινή φιλοσοφική παραδοχή ότι υπάρχουν. Άρα το πρώτο των ερωτημάτων απαντήθηκε.
Και ποία είναι τα γνωστά εις την επιστήμη είδη όνου. Φίλος τις, κτηνίατρος τω επαγγέλματι, με διαβεβαίωσε ότι οι όνοι χωρίζονται εις δύο κατηγορίας. Εις τους α. προκομμένους και επωφελείς και εις τους β. ακαμάτηδες και ανωφελείς. Οι μεν τετράποδοι, οι δε δίποδοι, δήλωσε ο επαΐων. Δέχομαι την επιστημονική του διαβεβαίωση και συνεχίζω την αναζήτηση.

Δημιουργούν άραγε αμφότεροι των όνων σκιά; Αν εις το ερώτημα τούτο λάβω θετικήν απάντησιν δύναμαι να μελετήσω την συγγένειαν των δύο ειδών χάριν της σκιάς των.
Δια τον μεν τετράποδον εβεβαιώθην και δύναμαι να σας βεβαιώσω διότι έκαμα πειράματα μια νύχτα σκοτεινή που το φεγγάρι ήταν λαμπερό πλην χαμηλωμένο και δημιουργούσε – σε όντα που έχουν σκιά – σκιά μεγάλη και επιβλητική. Τα αποτελέσματα τα οποία κατέγραψα και επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω εις γιουτιούμπ προς χάριν της φιλοσοφικής επιστήμης την οποία υπηρετώ απαρεγκλίτως, ήσαν ενθαρρυντικά όπερ και η ανωτέρω περί όνου σκιάς διαβεβαίωσίς μου.
έχουν άπαντες οι όνοι σκιά;
Δια τον δίποδον όνον μία και μόνον απόδειξιν δύναμαι να φέρω προ υμών. Ουχί κατόπιν πειράματος ουδέ καταγεγραμμένην. Δυστυχώς 300 δίποδοι όνοι τους οποίους γνώριζα καλώς και εις τους οποίους απευθύνθηκα δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου διότι εφοβήθησαν μερικοί και επειδή ήσαν δουνουτααπησχολημένοι μερικοί άλλοι.
“Σιγά μην ερχόντουσαν. Αυτοί σκιάζονται και τη σκιά τους”, είπε το τσιράκι που έχω προσλάβει ως βοηθό.
“Όπερ έδει δείξε, Εύρηκα καιταλοιπά! ” ανέκραξα ο επιστήμων. “Αφού φοβούνται τη σκιά τους, ηλίου φαεινότερον ότι σκιάν διαθέτουν!”

Στη συνέχεια της φιλοσοφικης τούτης μελέτης καταλήγω στο υγιές συμπέρασμα ότι η του όνου σκιά που αποτελεί τεράστιο φιλοσοφικό ζήτημα το οποίο ανέκαθεν ταλάνιζε τις τάξεις των φιλοσόφων της χώρας, έχει ήδη – χάριν των πειραμάτων και των συλλογισμών μου – περάσει σε νέα φάση.
Αφενός απέδειξα ότι η ύπαρξις της σκιάς αποδεικνύει την ύπαρξη του όνου αφετέρου υπέδειξα ότι η ύπαρξις του όνου αποδεικνύεται με την ύπαρξη της σκιάς του. Επίσης απέδειξα ότι αμφότερα τα του όνου είδη, έχουν σκιά.
Όπερ η φιλοσοφία ενίκησε, τα σκότη διεσκορπίσθησαν και η αλήθεια έλαμψε.
Μένει να ερευνηθεί η συγγένεια των του όνου ειδών, την μελέτη όμως αυτή, αφήνω εις χείρας συναδέλφων δια να μη θεωρηθεί ότι είμαι μονοφαγάς και δεν αφήνω περιθώρια εις άλλους ερευνητάς να επιδείξουν τας φιλοσοφικάς των γνώσεις.

εξάποδος όνος!  έχει άραγε σκιά αυτό το είδος;

Φιλοσόφησε απτάιστως, ο Δρ ΑπαράδεΧτος,
Μελετητής και Φιλόσοφος και Ιατρός άνευ χαρτοφυλακίου.

σημ. Τα ανωτέρω αποτελούν μέρος της ομιλίας Του, εις την “ένωσιν εφαπλωματών ελλάδος”, γνωστής και ως ΕΕΕ, κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα “περί του απταίστως φιλοσοφείν και του απαρεμποδίστως ξαπλώνειν υπό σκιάν” .



3 σχόλια:

  1. ΔΟΚΤΩΡΑ-ΦΙΛΟΣΟΦΕ,
    ΑΠ' ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ
    ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τελευταία φωτογραφία εσύ βλεπεις εξάποδον όνον;;;
    Εγω γιατί βλέπω κάτι άλλο;:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @παντοτινός

    το χειροκρότημά σας είναι σαν πάντα θροφή για τον καλλιτέγνη.

    @vad
    ουπς! τώρα που το λές το παρατήρησα κι΄ εγώ! πρέπει επειγόντως να κατατάξω αυτή τη δημοσίευση στα αποκυρηγμένα και ακατάλληλα δι΄ ανηλίκους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, πες το εδώ!