Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Οι ακόλουθοι

Όταν ο Νάρκισσος πέθανε, η λίμνη των απολαύσεών του μεταλλάχθηκε. Aπό κύπελλο πράου νερού έγινε κύπελλο αλμυρών δακρύων. Και οι Ορεστιάδες, οι Νύμφες των βουνών, ήρθαν με θρήνους μέσα από τα δασοτόπια να της συμπαρασταθούν.

Μα σαν είδαν πως η λίμνη είχε μεταλλαχθεί από κύπελλο πράου νερού σε κύπελλο αλμυρών δακρύων, ελευθέρωσαν τους πράσινους βοστρύχους και μοιρολόγησαν, "
Δεν απορούμε που με τέτοιον τρόπο θέλησες τον Νάρκισσο να θρηνήσεις. Τόσο που ήταν ωραίος!"

"
Ήταν ωραίος ο Νάρκισσος;" Ρώτησε η λίμνη

"
Ποιος άλλος το ήξερε καλύτερα από σένα;" απάντησαν οι Νύμφες των βουνών. "Εμάς, μας προσπερνούσε, αποζητώντας σε. Καθόταν στις όχθες σου και σε κοιτούσε, και ο καθρέπτης των νερών σου ντυνότανε το κάλλος"

Και είπε η λίμνη.
"Μα εγώ, αγαπούσα τον Νάρκισσο επειδή καθώς στεκόταν στις όχθες μου και με κοιτούσε, ο καθρέπτης των ματιών του ντυνόταν πάντα, το κάλλος το δικό μου!"

Oscar Wilde
μετάφραση εκ του πρωτοτύπου, Tomazos...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κοινωνία της ωραιοπάθειας, του αυτοθαυμαζμού και γενικά της μοναχικής συνεύρεσης. Κάτω οι αυνανιζόμενοι συνουσιαστές!

Δρ. Απαράδεκτος (ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Αυτοθαυμαζομένων και Αλληλοσυγχαιρομένων ΣΑΑ)

6 σχόλια:

  1. Dr. ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ! ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΥΝΗΛΘΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κο. Oscar Wilde!!! ΚΑΛΕ, ΤΟΝ... ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... ΠΡΟΦΗΤΗΣ(!)... 'ΤΑΝ ΜΗΠΩΣ... Η ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΆΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατόπιν ορθής και ορθίας (ενδεχομένως και καθέτου) υποδείξεως του "μοναχικού" πλην "καβαλάρη" ο τίτλος του άρθρου άλλαξε. Πριν απ΄ τον - μεγάλη του η χάρη - φτερωτό θεό, μπήκε ένα δήθεν σε παρένθεση και κάτι εισαγωγικά ένθεν κακείθεν.

    Αυτά προς αποφυγήν παρεξηγήσεως και για να μη θεωρηθώ βέβηλος (βέβηλος εκ του βατός ,.... χεχεχε Ω πανμέγιστε Μπαμπινιώτα σέσκισα)

    υ.γ. (άσχετο) ... οι καβαλαραίοι στο Βυζάντιο αποτελούσαν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μορφή ιπποτισμού (με τυπικά μυήσεως / κώδικα συμπεριφοράς κλπ), για την οποία πολύ λίγα έχουν γραφτεί.
    υ.γ.2 (σχετικά σχετικό)... ο σύλλογος αυτοθαυμαζομένων και αλληλοσυγχαιρομένων συνεδριάζει καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως, παντού. Μία από τις εξαιρετικές πρωτοπορείες του συλλόγου είναι ο τρόπος εγγραφής νέων μελών. Κάθε άνθρωπος εγγράφεται ως μέλος κατά τη γέννησή του και διαγράφεται μόνον εάν ο ίδιος υπογράψει αρμοδίως την επίσημη αίτηση της οποίας το σχετικό (εγκεκριμμένο) έντυπο δεν έχει εισέτι εκδοθεί.....

    είπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητησια μπραβο,εξαιρετο,καταπληκτικο,εξαισιο! Ελα να αλληλοσυγχαρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sanity loss era

    μα και σεις είστε εξαισία πεντάμορφή μου. Σας συγχαίρω για το λεπτό σας γούστο χάριν του οποίου τόσο πολύ γουστάρετε τα γούστα μου.

    Γουστάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @sanity loss era

    μα και σεις είστε εξαισία πεντάμορφή μου. Σας συγχαίρω για το λεπτό σας γούστο χάριν του οποίου τόσο πολύ γουστάρετε τα γούστα μου.

    Γουστάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάντα με εντυπωσίαζε η ιστορία του Νάρκισσου...

    α, μην ξεχάσω,
    πάει καιρός,
    την υπέγραψα η ιδία αρμοδίως την επίσημη αίτηση διαγραφής - χειρόγραφη, με υπογραφή και βούλα

    αντείπον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, πες το εδώ!