Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

απεργία και μποτιλιάριζμα. (μια υπερπαραγωγή της "δοχτωρφίλμς επε")

Παλαιό Φάληρο – Πανόρμου ίσον δύο ώρες και ένα τέταρτο. Να τ΄ αφήσω;
Με γκάστρωσαν με τις απεργίες τους. Μόλις γεννηθεί – αν είναι αγόρι – να θυμηθώ να μη ξεχάσω να τηλεγραφήσω στον πολιτικάντη της γειτονιάς μου.
«Εγεννήθη άρρεν στοπ. Κρατήσατε θέσιν Ο.Λ.Π. ή ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ,..έστω Υπουργείο (εντός πρωτευούσης) στοπ.»
Ο ευρών έστω και ένα ιδιωτικό υπάλληλο να απεργεί, αμοιφθήσεται. (.. ο δε υπάλληλος απολυθήσεται)
Μήπως το ιερό δικαίωμα της απεργίας δεν έχει ακόμα θεσπιστεί στον ιδιωτικό τομέα;
Ο μπροστινός μου λες να κοιμήθηκε; Αφού τα άλλα αυτοκίνητα προχώρησαν τουλάχιστον δύο μέτρα! Αυτός γιατί μένει ακίνητος; Μπας και πέθανε;
Οι δημόσιοι έχουν το προνόμιο της αποκλειστικότητας (μία είναι η ΔΕΗ, και Εφορία... είναι μόνο μία). Έχουν και κάτι που δεν το είχαν ούτε οι βασιλιάδες την εποχή που,…. “droit di signor” κι΄ έδερναν. Τη μονιμότητα.
Μήπως ν΄ ανοίξω ένα υπαίθριο σαντουιτσάδικο; Ένα στα δέκα αυτοκίνητα να πάρει από ένα ανάμεικτο, …επί 20 λεπτά κέρδος έκαστον ,…του κόσμου τα λεφτά!
Τότε – την εποχή του άνακτος (μη χέσω) – ήταν σφουγκοκωλάριοι της αυλής. Σήμερα τεμπελχανάδες του δημοσίου που τρέφεται απ΄ τους πολιτικούς που τα παίρνουν απ΄ τον ιδιωτικό τομέα που κλέβει τους πάντες και οι πάντες ψηφίζουν τους πολιτικούς, που διορίζουν σφουγκοκωλάριους, που τα παίρνουν απ΄ τον ιδιωτικό τομέα, που κλέβει τους πάντες, που …. (αυτό το σταμάτα ξεκίνα στη κίνηση της Συγγρού με πειράζει. Να θυμηθώ να το κοιτάξω. Τόσους γιατρούς έχω φίλους, δε θα βρω ένα απεργοσπάστη;)
Μπα δεν! Το σαντουιτσάδικο δεν έχει προοπτική. Καλύτερα ν΄ ανοίξω μπαράκι του δρόμου. Τεκίλες, βότκες και άλλα ζουμιά…. Ένα στα είκοσι αυτοκίνητα να πάρει Ιωάννη περιπατητή, …επί ένα ευρώ κέρδος ανά πλαστικό ποτήρι με παγάκια και ξηρόκαρπα, ….κονόμησα!
Το αυτονόητο στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή η αποδοτικότητα ως αντάλλαγμα της προαγωγής ή έστω της μη απόλυσης, για το δημόσιο είναι ιστορία με εξωγήινους. Εκεί προάγεσαι με τα χρόνια. Εκεί για να σε διώξουν πρέπει να σκοτώσεις τη μάνα σου αδικαιολόγητα και να μην έχεις άδεια οπλοφορίας.
Θα το κλείσω το μπαράκι. Καλύτερα να το γυρίσω στο εμπόριο. Μίνι τηλεοράσεις για αυτοκίνητα, μασαζιέρες για καθίσματα και τα τοιαύτα. Ένας στους πενήντα να ψωνίσει …επί δέκα ευρώ κέρδος, ….πλούτισα!
Είναι τυχαίο που οι περισσότεροι διευθυντές του δημοσίου είναι κρετίνοι; Ουδόλως! Τόσα χρόνια περίμεναν να διαδεχθούν τους προηγούμενους (κρετίνους). Άλλωστε είναι γνωστό. Για να γίνεις ηγούμενος, πρέπει να σε πηδήξει ο προηγούμενος.
Τελικά απεργούν οι απεργοί; Γιατί; Ποιοι; Μέχρι πότε; Πόσοι;
Μήπως να παρατήσω το εμπόριο και να γίνω δημοσιογράφος; Οι συσκευές μασάζ αποδίδουν τόσα όσα οι ειδήσεις σε κίτρινο αμπαλάζ; Αν κάνω και εγκβιαζμούς πειράζ;
Μήπως ο επόμενος εμφύλιος ξεσπάσει ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους;
Αυτός ο μαλάκας που με έκλεισε είναι ιδιωτικός που πάει στη δουλειά του, ή δημόσιος που πάει για ψώνια στα μαγαζιά που δουλεύουν οι ιδιωτικοί;
Το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι ιερότερο απ΄ το ιερό δικαίωμα στην εργασία;
Είναι οι απεργοσπάστες κακά παιδιά ή μήπως οι απεργοί είναι φοβισμένα παιδιά που δε τολμούν να γίνουν απεργοσπάστες;
Μέχρι πότε θα μου σπάνε τ αρχίδια;
«Μπιιιιπ! Μπιιιιπ! Κάνε στην άκρη ρε μόνιμο ζώον. Τη μονιμότητά σου μέσα…. Το αριστερό είναι για μας τους ιδιωτικούς ρεεεεεεε! »
Σίγουρα πρέπει να το κοιτάξω……

Υγ. Ξέρω, ξέρω. Είμαι φασιστόμουτρο και εχθρός του λαού. Ποιανού λαού; Του δημόσιου ή του ιδιωτικού; Του εργαζόμενου ή του βολεμένου; Του ταλαιπωρημένου ή του δυνάστη; Οι πολιτικοί είναι παιδιά του λαού; Φταίω εγώ που θέλω να τους διακορεύσω τη μάνα και τον πατέρα που τους έκανε;
Μετά τιμής,
ΔρΑπαράδεκτος, επιχειρηματίας.


Πλερωμένη Διαφήμηση: (Πωλούνται σάντουιτς / ποτά / τηλεοράσεις / ειδήσεις αρίστης ποιότητος και άλλα τιμαλφή. Ωράριο: 8-10 π.μ.  Συγγρού, 10-12 π.μ.  Αμαλίας,  12-2 μ.μ. Κηφισίας ψηλά)

υψιλονγάμα.   η ανωτέρω υπερπαραγωγή είχε παρουσιαστεί στην παρούσα σκηνή  τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους εν μέσω απεργιών.  ήτο άρα ρεπορτάζ.
τώρα ξαναπροβάλεται - στην παρούσα οθόνη -  ως έργον προφητικόν.   και αυτό επειδής η παραγωγή- η  "δοχτωρφίλμς επε" - προβλέπει ότι εντός ολίγων ημερών θα γίνει χαμός (μπαράζ απεργιών θα είναι το αγαπημένο κλισέ των τελάληδων που θα μας ζαλίζουν τα ούμπαλλα).

10 σχόλια:

  1. χαχαχα
    πολύ καλό το κείμενο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε δόκτορα....
    έχεις άδικο....
    πιπιλίζεις την γνωστή καραμέλα...
    που πλασάρει το σύστημα....

    Η μονιμότητα... είναι απαραίτητη... Το κακό είναι πως δεν συνοδεύεται από αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της εργασίας....
    Και σε ρωτώ... ένας μέσος δημόσιος υπάλληλος πρέπει κάθε μέρα να έρθει σε επαφή και σε κόντρα με ένα σωρό συμφέροντα...
    Άμα δεν είχε την μονιμότητα.. πόσο καιρό θα άντεχε???
    Σου το λέω εγώ... ούτε μία εβδομάδα....
    Η απαξίωση της εργασίας του.. ποιόν τελικά ωφελεί???
    Τους διεφθαρμένους... που βρίσκουν στην απαξίωση άλλοθι....

    Η λύση είναι απλούστατη... απλά.. δεν συμφέρει...
    Θεσμοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων... αδιάβλητων πειθαρχικών συμβουλίων... και ξεκάθαρη νομοθεσία....
    Οποιοσδήποτε τίμιος άνθρωπος δούλεψε ποτέ στο δημόσιο... θα σου πει το ίδιο...

    Υ.Γ. Για τις απεργίες.. θα σου πω αργότερα... με εξάντλησες τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δίαρ ακανόνιστη
    προφανώς αναφέρεσαι σε ένα υγιές μέρος των δημοσιοϋπαλλήλων
    φοβάμαι πως πρόκειται για μειοψηφία
    ο δημοσιοϋπαλληλισμός ως ασθένεια - εγεννήθη άρρεν, κρατήσατε θέσιν ΟΛΘ - είναι κατακριτέος όχι μόνο ως πράξη βολέματος αλλά και επειδή έχει ως συνέπεια τον σταρχιδισμό του βολεμένου έναντι του μη βολεμένου (βλεπε δημόσιες υπηρεσίες / εφορία / ικα κλπ κλπ)

    βέβαια, φταίει και το σύστημα.
    η ευθυνοφοβία των δημοσίων υπαλλήλων και το γεγονός πως ότι δεν επιτρέπεται ρητώς απαγορεύεται, είναι αποτέλεσμα ενός συστήματος που τους θέλει υποτακτικούς και φοβισμένους.
    για το σύστημα όμως - για το οποίο φταίμε απόλυτα όλοι μας και κανένας λιγότερο από τους άλλους - μια άλλη φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε, τι να πω εγώ τώρα...
    επειδή κυκλοφορώ συνήθως με ελικόπτερο, δεν έχω επίγνωση των όσων περιγράφεται, ντόκτορ μου! γι'αυτό ακριβώ΄ς το λόγο, επειδή δε με αγγίζουν προσωπικά τα πράματα και θάματα του μποτιλιαρίζματος, εγώ ενφιαφέρθηκα από φιλολογικής πλευράς για το υπέροχο κείμενό σας, γνησίως ελληνικό κείμενο. βρήκα άλλωστε και από πού πήρατε τη δομή της επιτυχίας: από το δημοτικόν άσμα 'ντίλι ντίλι το μαντήλι, που έφεγγε και κενταγε η κόρη το μαντήλι': "Σήμερα τεμπελχανάδες του δημοσίου ΠΟΥ τρέφεται απ΄ τους πολιτικούς ΠΟΥ τα παίρνουν απ΄ τον ιδιωτικό τομέα ΠΟΥ κλέβει τους πάντες και οι πάντες ψηφίζουν τους πολιτικούς, ΠΟΥ διορίζουν σφουγκοκωλάριους, ΠΟΥ τα παίρνουν απ΄ τον ιδιωτικό τομέα, ΠΟΥ κλέβει τους πάντες, ΠΟΥ…. "
    δλδ το δημόσιο είναι σανμτην κόρη που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι'.
    ή μήπως από τα πολλά 'ΠΟΥ' υπονοείτε τίποτς άλλο γιατρέ μου;
    ω, σας παρακαλώ, μην τολμήσετε, διότι δεν είναι της θέσεώς σας, γιατρός πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παρακαλώ όταν πήζετε σε μποτιλιάρισμα για πάνω από 10΄ να σβήνετε τη μηχανή μη μπουκώνω κιόλας! Υπογραφή: το ποδήλατο που ξυρίζει καθρέφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χθες απεργία σήμερα ΟΛΑ τα βενζινάδικα δεν είχαν βενζίνη.... Ε Λ Ε Ο Σ...
    Αμεσως τελειωσε, ουτε σταγονα σου λενε...
    Και πως γινετε να εχουν μονο τα ακριβά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @abttha
    και συ με ελικόπτερο; κι΄ έλεγα που σε ξέρω, πού σε ξέρω.
    χεχε τα πολλά που είναι πράγματι προσπάθεια μίμησης της κόρης με το μαντήλι... με πχιάσατε στα πράσα (κλέπτοντα οπώρας να το πω; επ αυτοφόρω να το πω; κάτι τέτχοιο τελοσπάντων

    @κοκό
    χμμ! να σου στείλω το λογαργιαζμό για τον καθρέπτη ή να κάμω πως δεν είδα το σχόλιο;

    @κατερίνα
    δυστυχώς θα δεις και χειρότερα. καθώς είπα, πρόκειται για προφητική (και επική βεβαίως) υπερπαραγωγή.
    ο επόμενος εμφύλιος θα γίνει μεταξύ απεργών και θιγομένων οι οποίοι ουδεμία ανοχή θα δείξουν στους απεργούς μόνο και μόνο επειδή τα καθίκια οι απεργοί ουδεμία ανοχή είχαν δείξει την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία απεργούσαν οι θιγόμενοι με αποτέλεζμα να είναι θιγόμενοι οι απεργοί και η κόρη με το μαντήλι τρία πουλάκια κάθονταν.
    ...ρε πόσο εύκολα αλλάζει ρόλο ο έλληνας. ....εφκώλως θα μπορούσε να πει κανείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βεβαίως, πλερώνω αβασάνιστα, αλλά ποίος καθρέπτης ήταν ο ιδικός σας, έχω μια μεγάλη συλλογή! Πλερώνω και σε μπιτόνια βενζίνης (1 bb = 30 E περ.)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατρε μου τα νευρα ειναι τσιτα. Θα σας συστηνα μια συνταγη αλλα φοβαμαι τη λογοκρισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @κοκο
    έλα μωρέ αστειεύομαι.
    κι εγώ χάλάω καθρέπτες
    και με τη μηχανή και με το ποδήλατο, οι καθρέφτες (μπαμ, τάκ, τσίκ, μπουμ),.... μου δείχνουν το σωστό δρόμο

    @ σάνιτι
    παρακαλώ πολύ!
    η λογοκρισία όλη δική μου (ως ευθύνη)
    τη συνταγή πληζ. πληηηηηηηζζζζζζζ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, πες το εδώ!