Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

Πιστεύει κανείς πως θα μπορούσε ένας καπετάνιος να κυβερνήσει το πλοίο του χωρίς να είναι πιο λέρα από το τσούρμο του; Σίγουρα όχι.

Μα αν είναι δύσκολο να κυβερνάς γαλέρα δίχως να είσαι λέρα, φαντάσου τι συμβαίνει αν πρέπει να κυβερνήσεις χώρα, εκκλησία, δικηγορικό γραφείο ή (κυρίως αυτό) δελτίο ειδήσεων.

Και πράγματι, ο πλέον δύσκολος ρόλος είναι ο του δημοσιογράφου. Δεδομένου ότι χρέος του είναι να εκβιάζει, να καλοπιάνει και σπανίως να λέει ακόμα και την αλήθεια για όσους είναι λέρες και κυβερνούν γαλέρες, ο ίδιος υποχρεούται να είναι εισέτι μεγαλυτέρα λέρα. Ωσαύτως ο πρωθυπουργός καθώς και ο προκαθήμενος της εκκλησίας, πρέπει να είναι μεγαλύτερες των υφισταμένων των λέρες.

Και ιδού το ερώτημα. "Πως μπορώ να διαλέξω την ύψιστη λέρα ανάμεσα σε διακεκριμένα λαμόγια;"

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως κατέληξα σε εξαιρετικά απλή, ιδιαιτέρως προσοδοφόρα, αρκούντως θεαματική και ενδεχομένως – χου κέαρς – δημοκρατική λύση.

Οι ιθύνοντες πάσης φύσεως και ιδιαιτέρως οι μπροστότραγοι του έθνους, θα αναδεικνύονται από τηλεπαίγνιον τι (reality show), στο οποίο θα ψηφίζει - αρνητικά βέβαια - όλος ο λαός, άντρες, γυναίκες και παιδιά, - κατίνες, μήτσοι, και λοιπά. (ελπίζω να προσέξατε ότι το «παιδιά» με το «λοιπά» κάνει ρίμα ....)

Ο γενικός τίτλος του τηλεπαιγνίου θα είναι «πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα» και θα χωρίζεται σε θεματικούς κύκλους. Κάθε κύκλος θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα ανάλογα με το επιζητούμενο λαμόγιο. (πρωθυπουργός, μεγαλοδημοσιογράφος, κούγιας κλπ)

Εάν παραδείγματος χάριν έχουμε ανάγκη πρωθυπουργού, θα δηλώνουν συμμετοχή πολιτικάντηδες από όλα τα κόμματα. Οι διοργανωτές του παιχνιδιού θα χρηματίζονται θα μεροληπτούν και γενικώς θα παρανομούν μέχρι να διαλέξουν σαρανταοχτώ υποψηφίους (αυτούς που θα έχουν λαδώσει, απειλήσει, υποσχεθεί, κινδυνολογήσει κλπ., περισσότερο), τους οποίους και θα κλείνουν σε ένα χαμαιτυπείο πολυτελείας για ενενήντα ημέρες. Το χαμαιτυπείο, εκτός από τους συμμετέχοντες, θα έχει και άλλες πουτάνες. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά αποτελεί συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς ένα τόσο αδικημένο κλάδο εργαζομένων ο οποίος παραμένει ξεχασμένος ακόμα και από το ΚΚΕ.

Οι συμμετέχοντες, θα αρχίζουν αμέσως να αλληλοκατηγορούνται ή ακόμα και να αλληλοδολοφονούνται μπροστά στις κάμερες. Όσοι επιβιώνουν θα περνάνε μία φορά την εβδομάδα από το «λασπόμετρο». Όποιος βρεθεί να έχει ρίξει λιγότερη λάσπη από όση εισέπραξε θα βγαίνει απ΄ το παιχνίδι εκτός βέβαια εάν είναι σε θέση να λαδώσει ή να εκβιάσει, στην οποία περίπτωση θα παίρνει ασυλία για λίγες μέρες. Συγχρόνως, οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν αρνητικά και θα διαλέγουν τρεις υποψηφίους για αποχώρηση. Αυτοί θα συμμετέχουν σε ένα ντιμπέιτ με συντονιστή τον Τριανταφυλλόπουλο και όποιος καταφέρει να κάνει ρόμπες τους άλλους δύο και ενδεχομένως να προδώσει ή να ξεπουλήσει μεγαλύτερο μέρος των εθνικών συμφερόντων, θα κερδίζει την παραμονή του στο παιχνίδι. Οι χαμένοι θα αναγκάζονται να γκρεμίσουν τα αυθαίρετά τους, να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες και να μαρτυρήσουν όλα τους τα αμαρτήματα στις κατά τόπους εφορίες. Στο μεταξύ όποιος καταφέρει να δολοφονήσει ή έστω και να εξευτελίσει δημοσίως κάποιον άλλο, θα κερδίζει ασυλία και την εκτίμηση του κοινού. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα υποχρεούνται να δημιουργούν σκάνδαλα, μηχανορραφίες, να είναι εμπλεκόμενοι, να είναι βασικοί μέτοχοι, να προδίδουν, να ξεπουλούν, να υπόσχονται ψεύτικες υποσχέσεις και γενικά να κάνουν όσα ένας πολιτικός κάνει στην καθημερινή του ζωή. Και έτσι, όχι μόνον θα κερδίσει το παιχνίδι σε τηλεθέαση αλλά και οι πολιτικοί μας θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία για την μετέπειτα καριέρα τους. Εννοείται πως το λάδωμα της εταιρείας που μετράει τηλεθέαση καθώς και των εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις, είναι απαραίτητο και προσφέρει εκτίμηση και ασυλία. Επίσης θα επιτρέπονται οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ των παικτών, αλλά μόνον οι παράνομες. Κάθε νόμιμη σχέση που οδηγεί σε γάμο ή άλλες χρηστοήθειες θα τιμωρείται με αποβολή απ΄ το παιχνίδι και ενδεχομένως, ... με ανασκολοπισμό του δράστη.

Ο εκάστοτε νικητής, θα ανακηρύσσεται αυτομάτως πρωθυπουργός, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα ορκιστεί να ξεπουλά εθνικά συμφέροντα ουχί λιγότερα των προκατόχων του. Οι παίκτες που θα καταφέρουν να φτάσουν στην τελική πεντάδα θα παίρνουν από ένα κερδοφόρο υπουργείο να το κάνουν ότι θέλουν και θα ευχαριστούν τους αμερικάνους που θα τους κάνουν ότι θέλουν.

Βεβαίως το παιχνίδι για ανάδειξη αρχιεπισκόπου και άλλων προκαθημένων, θα είναι λίγο διαφορετικό και λίγο πιο ροζ. Είναι άλλωστε γνωστό πως για γίνεις ηγούμενος πρέπει να σε γαμήσει ο προηγούμενος. Ούτω ο θεός παραμένει άγιος και ο προκαθήμενος παναγιώτατος.

Εννοείται πως οι διοργανωτές θα έχουν το δικαίωμα να αισχροκερδούν πουλώντας τυχόν ερωτικές σκηνές στον Τριανταφυλλόπουλο, σκηνές ωμής βίας στον Χαρδαβέλα ενώ οι αγνοούμενοι εκ των συμμετεχόντων θα παραδίδονται στη Νικολούλη δωρεάν.

Προτείνω μάλιστα να θεσμοθετηθεί το σωτήριο αυτό τηλεπαίγνιον έγκαιρα διότι το «πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα» είναι η μόνη λύση στα προβλήματα του έθνους και θα αναδείξει πολιτικούς άνδρες, παπάδες, δικαστικούς, δικηγόρους και κυρίως τους δημοσιογράφους που θ΄ αγαπήσουμε πριν μας τελειώσουν οι ήδη υπάρχοντες,




Μετά τιμής,

Δρ Απαράδεκτος, Επαγγελματίας Στοχαστής και εκ φύσεως Εισηγητής Εξειδικευμένων Εισηγήσεων
Το ανωτέρω δοκίμιον, είναι αποτέλεσμα βαρυτάτης πνευματικής ανησυχίας η οποία κατέλαβε τον γράφοντα όταν συνειδητοποίησε αίφνης πως οι Αστέρες των ημερών μας γερνούν και πρέπει – με εξαίρεση τον «Δελεειναπεθανειογκαντέμης» - ημέραν τινά να αντικατασταθούν με νέα, σύγχρονα, μοντέλα.
Δισκλέιμερ: κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι μοιραία.

5 σχόλια:

  1. :))

    ... ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!

    ΥΓ. ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ...
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ;
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ; :)

    ΝΟΜΙΖΩ,ΤΟ reality show ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @quartier libre
    το χαμόγελο είναι υγεία..


    καλή σου ημέρα


    @παντοτινός ταξιδευτής
    ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνεται κάποιος ηγούμενος
    για τις τεχνικές θα πρέπει να σε παραπέμψω στο "περί ολίσβου πόνημα"
    http://signominesfala.blogspot.com/2008/02/blog-post_7727.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι' αν είσαι φόρρεστ γαπ τι κυβερνάς; οσο κι' αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να φτιάξω ρίμα γμτ.
    Κι' επειδή η πατρίς βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο λέω να αποτραβηχτώ σε κυκλαδονήσι γιά νηστεία και προσευχή. Βοήθεια μας.
    τα σέβη μου εν Χριστώ αδελφέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, πες το εδώ!