Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

πορνογράφημα

... μια φορά κι΄ έναν καιρό, πριν από χιλιάδες χρόνια μέχρι σήμερα, ήταν δυο άσπονδες φίλες, η Σεμνοτυφία και η Φιληδονία. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να είναι ούτε άσπονδες, ούτε φίλες ... ούτε καν γνωστές. 'Άλλες παρέες θα πρεπε να 'χει η μια και άλλες η άλλη. Έλα όμως που είχαν του κόσμου τους κοινούς γνωστούς.
Μια μέρα, η Σεμνοτυφία σκέφτηκε να στήσει ένα φαν κλαμπ, έτσι για να μετρήσει τους αφοσιωμένους φίλους της. Μα η Φιληδονία που δεν ανεχόταν μύγα στο σπαθί της, έστησε κι΄ εκείνη ένα δικό της. Μα λίγοι μόνο, κάτι ανδρείοι της ηδονής, τόλμησαν να γίνουν μέλη στο κλαμπ της Φιληδονίας. Εκατομμύρια οπαδοί της, προτίμησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ενώ συγχρόνως, για λόγους πέρα απ΄ τη θέλησή τους, αναγκάστηκαν να γίνουν μέλη του κλαμπ της Σεμνοτυφίας που ονομαζόταν “τάξις και ηθική”. Οι προδότες! Οι κιοτήδες! Έτσι, η Φιληδονία αναγκάστηκε να διεκδικήσει τους δειλούς φίλους της, χρησιμοποιώντας ένα δούρειο ίππο. Την πορνογραφία.
Με τον όρο πορνογραφία εννοούσε την διά λέξεων, εικόνων ή αγαλματιδίων λεπτομερή περιγραφή σεξουαλικών πράξεων με σκοπό την αφύπνιση του βασικού ενστίκτου της διαιώνισης του είδους. Και διά της αφυπνίσεως αυτής θέλησε να προτρέψει τους φίλους της να επιδίδονται σε φιλήδονες και ενδεχομένως ακόλαστες, κατά μόνας ή με παρέα, πράξεις. Στην πραγματικότητα ήθελε να τους προσηλυτίσει και να τους εγγράψει στα μέλη του δικού της φαν κλαμπ. Έτσι αφενός θα έμπαινε στο μάτι της χαμηλοβλεπούσας της Σεμνοτυφίας αφετέρου θα επιτύγχανε την πλήρη επικράτηση της αυτοκρατορίας της ηδονής.
Έτσι, απ΄ τα πρώτα κιόλας χρόνια της διαμάχης της με την Σεμνοτυφία, έβαλε ζωγράφους και κεραμοποιούς να αναπαραστήσουν με την τέχνη τους πράξεις και στάσεις ιδιαιτέρως ερεθιστικές. Συγχρόνως έπεισε ποιητές και λογοτέχνες να περιγράψουν τα απερίγραπτα. Και αρκετά αργότερα, έθεσε στην υπηρεσία της και την τεχνολογία. Με την γέννηση της 7ης τέχνης, ξεφύτρωσαν και οι πρώτες πορνογραφικές ταινίες που κατέγραφαν στοματικές και πρωκτικές πανδαισίες.
Έτσι, η Φιληδονία αγκάλιασε τον κόσμο της τέχνης, ενώ η Σεμνοτυφία αγκάλιασε την εξουσία και έγινε παρατρεχάμενη της εκκλησίας και του βασιλιά. Ξύπνιος ο άναξ, γάτα ο ποντίφηξ, γνώριζαν κι΄ δυο τους καλά πως οι ανέραστοι είναι ευκολότερα καθοδηγούμενοι. Επίσης γνώριζαν πως όσοι δήλωναν φίλοι της Σεμνοτυφίας ενώ συγχρόνως ερωτοτροπούσαν με τα πορνογραφήματα της Φιληδονίας μπορούσαν εύκολα να εκβιαστούν και να γίνουν ιδιαιτέρως χρήσιμοι. Έτσι, εκκλησία και βασιλεία, καταδίκασαν την πορνογραφία, φροντίζοντας συγχρόνως να της αφήσουν χώρο να επιβιώσει.
Και πέρασαν τα χρόνια με τις δύο “φίλες” να διεκδικούν τα πρωτεία και να κάνουν και οι δυο τους ότι περνούσε απ΄ το χέρι τους προκειμένου να κερδίσουν οπαδούς.
Απ΄ τη μια λοιπόν ο καλλιτεχνικός κόσμος με τη Φιληδονία, απ΄ την άλλη η εξουσία με τη Σεμνοτυφία και στη μέση η πορνογραφία, ... πέρασε ο καιρός και φτάσαμε ως τις μέρες μας. Και ακόμα και σήμερα κατηγορεί η Σεμνοτυφία τη Φιληδονία ότι ωθεί τους νέους στην πορνεία και ζητά από την πολιτεία να θεσπίσει νόμους που να απαγορεύουν την πορνογραφία. Όμως η Φιληδονία υπερασπίζεται την εφεύρεσή της αμφισβητώντας τη δυνατότητα ενός νόμου ή μιας κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορνογραφία χωρίς να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα ελευθερίας της έκφρασης των πολιτών.
Και επειδή μου ζήτησαν τη γνώμη μου αμφότερες, ... αλλιώς, το γνωρίζετε πως δε θα έμπαινα σε ξένα χωράφια..., απεφάνθην μετά βουλιμίας (άσχετο) ότι η πορνογραφία δε δύναται να απαγορευθεί εφόσον τηρούνται οι παρακάτω απαράβατοι όροι:
α. να περιγράφει ή να δείχνει ενηλίκους, και να απευθύνεται σε ενηλίκους
β. οι συντελεστές να συμμετέχουν οικειοθελώς και εν γνώση τους
γ. οι συντελεστές να έχουν σώας τα φρένας
δ. να πιστοποιείται η μη εξάρτηση των συντελεστών από ναρκωτικές ουσίες (κάτι σαν αντιντόπινγκ)


Όμως δεν είμαι ακόμα αρκετά ενήλικος για να συνεχίσω, ... όπερ το πορνογράφημα λήγει.


Μετά τιμής
ο δόΧτωρ του γιατρού

38 σχόλια:

 1. και όμως μια καλυμμένη φιληδονία με το πέπλο της σεμνοτυφίας, για πιο σέξι μου ακούγεται!
  για άλλη μια φορά μ’ αφήνει έκπληκτη ο τρόπος που χειρίζεσαι το θέμα που προβάλλεις!

  φιλιά και καληνύχτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Λύχνος
  χεχεχε. σαν να μου φαίνεται πως είσαι και συ μια ανδρεία της ηδονής.....
  αχ αυτά τα πέπλα της σεμνοτυφίας. είναι τόσο φιλήδονα που σε προκαλούν να αφαιρέσεις...

  νάσαι πάντα καλά και καληνύχτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγω παλι νομιζω...Οτι μετα την επικρατηση παγκοσμια των ανεραστων μονοθειστικων θρησκειων...Και της καταπιεσης ολης της ανθρωπινης ηθικης...Μεσα σ ενα μικρο βρακακι...
  Η Ψυχανωμαλη..πορνοργαφια...
  Κερδισε τη μαχη...!!!
  Αφου ο ιδιος ο ανθρωπος...Αρχισε να συχαινεται το σωμα του...Και την φυσικη γεννετησια ορμη του...
  Που απο μονη της θεωρηθηκε ανηθικη...!!!
  Ειναι το ΑΝΤΙΤΙΜΟ...
  Που πληρωσε ο ανθρωπος...Στο...
  ΘΕΟ....!!
  Για να βιωσει το παγκοσμιο παραμυθι του...Θειου Νομου....
  Θεωρω...ΠΟΛΥ σημαντικωτερη, για το παπαδαριο των θρησκειων της Παρθενιας....Την σεξουαλικη καταπιεση των ανθρωπων...Απο μια κοινωνικη εξουσια...[δηθεν]
  Προκειται για μια ακομα διαστρεβλωση της φυσικης ορμης...
  Μια..συνειδητη..Παρα φυσιν λειτουργια...
  Οποιους κανονες και αν της βαλεις...Η ηθικη της βρακοζωνης...
  Και η συνακολουθη..."βρωμα" του γυναικειου σωματος...[κυριως]
  Θα ειναι εκει...Να δηλητηριαζει τις ανθρωπινες σχεσεις...Και να βαζει
  τα πρωτα τουβλα...Στις μαντρες της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξύπνιος ο άναξ, γάτα ο ποντίφηξ, γνώριζαν κι΄ δυο τους καλά πως οι ανέραστοι είναι ευκολότερα καθοδηγούμενοι......

  Μόνο που άνακτες και οι ποντίφικες είχαν βρει το δρόμο της ηδονής και τα πέπλα ήταν πολύ διάφανα για να τους καλύψουν..

  Ξέρεις τα πέπλα μου πήγαιναν!
  Ωπ, κοκκίνισα αποκαλυπτόμενη η γραία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοίτα τώρα,εκείνο τα δάκρυ που έχει σταθεί εκεί κάτω από το μάτι της ΛΥΧΝΟΥ γιατί με καλεί σε φιλήδονες σκέψεις; Είμαι διεφθαρμένος γιατρέ μου;
  Και έχει δίκιοξ ΛΥΧΝΟΣ που τονίζει ότι πάντοτε τα θέματα που επιλέγεις, τα χειρίζεσαι με μαεστρία και σατυρικά ευθύβολης "καυτερής" ματιάς.
  Την δε σεμνοτυφία το παρακλάδι αυτό της υποκρισίας που είναι χαρακτηριστικό της εξουσίας κάθε μορφής το απεχθάνομαι μέχρι να φθάσω και "εις το πτύειν" αυτό.
  Και συμφωνώ με τις 4 προϋποθέσεις που θέτει ο δόχτωρ του γιατρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγγνώμην για τα λάθη. Η φιληδονία μου πταίει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ε ρε πόλεμος συνωμοσίας που γίνεται τόσες χιλιετίες και εμείς ούτε που έχουμε μυριστεί τίποτα χαχαχαχα.
  Μια απορία
  η κυρία της ηδονής πώς κρατιέται τόσες χιλιετίες??Γιατι αν δεν κρατιόταν δεν θα...ενέπνεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ρε τις κιούσπες τι σκαρφίζονται για να μας κρατούν διχασμένους!
  Κανονικά θα έπρεπε όλοι να μπούμε στο φαν κλαμπ της Αρμονίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "γ. οι συντελεστές να έχουν σώας τα φρένας"

  αυτό..... μάλλον παίζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Mojigatería y sensualidad.
  Ξέρω ότι είναι μια δικαιολογία πάρα πολύ κοινή, αλλά η είσοδος του χριστιανισμού στην κοινωνία ήταν και είναι από τις χειρότερες κοινωνικές μάστιγες κατά τις δύο τελευταίες χιλιετίες.

  Φιλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @μαχαίρης
  φίλε μαχαίρη έκανες μια ορθότατη ανάλυση του θέματος. εννοείται πως τόσο η σεμνοτυφία όσο και η φιληδονία αποτελούν δύο άκρα. και φυσικά ο ρόλος της εκκλησίας και της κάθε μορφής εξουσίας είναι ύποπτος. ας μην ξεχνάμε πως η παππική εκκλησία κατέταξε τις γυναίκες στο ανθρώπινο είδος (mulieves esse homines) τον 6 μχ αιώνα... μέχρι τότε ήταν απλά ιδιοκτησίες....

  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @αντιγόνη

  χεχεχε.... μα φυσικά η εξουσία φλερτάρει με την σεμνοτυφία ενώ έχει μόνιμο δεσμό με την φιληδονία....

  και φυσικά, ουδεμία σχέση με τον ερωτισμό....


  νάσαι πάντα καλά

  υ.γ. σε θυμάμαι με τα πέπλα... πράγματι σου πήγαιναν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @χριστόφορος

  δεν είσαι καθόλου μα καθόλου δούλος της φιληδονίας. ερωτικός άνθρωπος είσαι (φαίνεται κι΄ απ τα γραπτά σου)

  όσο για τη διαφθορά,.... δεν υπάρχει διεφθαρμένος έλλην πλην των πολιτικών οικογενειών και των διαπλεκομένων. όλοι οι άλλοι είναι απλώς οδοντόκρεμες... (χεχεχε λάδι την βγάλαμε χάρη σ΄ αυτούς. η όποια διαφθορά μας δε φαίνεται....)

  νάσαι πάντα καλά φίλε μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @Περσέας
  η κυρία της ηδονής, η φιληδονία, κρατιέται και επιβιώνει γιατί πολλές φορές την ταυτίζουμε με τον ερωτισμό. μα είναι απλή αντιγραφή και είναι κατάπτυστη σχεδόν τόσο όσο και η σεμνοτυφία.
  μα αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δύο κακά, .... την φιληδονία θα διάλεγα!

  νάσαι πάντα καλά ω Περσεύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ΑnD
  χμμ! να κι΄ ένα σχόλιο που μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. ένα σχόλιο που αναφέρει τη μαγική λέξη. ΑΡΜΟΝΙΑ!

  ...όμως αγαπητέ ΑnD, η αρμονία είναι αποτέλεσμα ταλαντώσεων. αποτέλεσμα που προέρχεται εκ των αντιθέτων. άσπρα και μαύρα πλακάκια είναι η ζωή... και η αρμονία κερδίζεται με τα βήματα που δε στέκονται ούτε στο μαύρο ούτε στο άσπρο,.... και με τις πράξεις που αναπόφευκτα γνωρίζουν και το άσπρο και το μαύρο...

  τέλος πάντων, ... μίλησες για αρμονία και κινδυνεύεις. διότι αν με πιάσει η ακατάσχετη πολυλογία μου τότε θα ...... ας συγκρατηθώ καλύτερα....

  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @μέριλ

  κατά το δυνατόν Μέριλ μου. κατά το δυνατόν.

  δεν είπα για υψηλό δείκτη νοημοσύνης και επαρκή μόρφωση..... μόνο για σώας φρένας μίλησα...

  όπως και να είναι,.... έχεις δίκιο!
  αυτό, παίζεται....

  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @veronica

  αγαπητή μου φίλη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. παρότι ο χριστιανισμός υποτίθεται πως μιλά για αγάπη, δυστυχώς η ιστορία μας δείχνει πως μόνο μίσος σκόρπισε τα τελευταία 2000 χρόνια... το ίδιο βέβαια έκαναν όλες οι θρησκείες...

  έτσι μας μένει σαν ελπίδα ο βουδισμός,... κι΄ ας μην είναι θρησκεία.

  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Δοχτωρα η δημιουργία ενοχών είναι ένα ακόμα οπλο στα χέρια των ισχυρών! Για αυτό κατηγορούν τη φιληδονία και την προνογραφία! Ανθρωποι πνιγμένοι στις ενοχές είναι πολύ καλύτερα καθοδηγούμενοι!

  Συγχαρητήρια για το κείμενο!(εύγε όπως θα ανέκραζε κι η Φιληδονία~για τη Σεμνοτυφία δεν παίρνω κι όρκο!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αν είναι αυτό πορνογράφημααα...εγκω τα πετάνει..χαχα!!
  Τελος πάντων..Το απαγορευμένο είναι ΠΑΝΤΑ ακρως ερεθιστικόν..εεπ..εδω μπαίνει στο χορό και μια άλλη φίλη η Περιεργεια..αρχαία και αυτή..ενεκα της οποίας γίναν θαύματα και καταστροφές βεβαίως..Τα πέπλα μου πήγαιναν πάντα..αλλά πάντα κρατούσα τουλάχιστον ένα..ετσι για την φίλη περιέργεια..
  Καλώς σας βρίσκω και πάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Περήφανη Μανιάτισσα
  έχεις απόλυτο δίκιο. οι ενοχές και ο φόβος αποκάλυψής τους, τίθενται στη διάθεση της κάθε εξουσίας....
  γι΄ αυτό άλλωστε, πάπας και άναξ, φλερτάριζαν ανέκαθεν με την φιληδονία, την οποία επισήμως κατεδίκαζαν....

  νάσαι πάντα καλά κι΄ ευχαριστώ για το σχόλιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @διαχρονική λασπίτσα

  ντάξ! δεν είναι πορνογράφημα... το ονόμασα έτσι για να μαζέψω μερικά κλικς από τον γκούγκλη...

  η Περιέργεια είναι κι αυτή φιλενάδα μου...
  και φυσικά έχεις δίκιο. το καλύτερο απ΄ όλα τα πέπλα είναι το τελευταίο. το ημιδιάφανο....

  καλώς επέστρεψες
  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ξεχασα το πιο σημαντικό δοΧτορ..
  Εξαιρετικό το πόνημα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. κατάπτυστη η φιληδονία γιατρέ μου ;
  (ξεκινώ τον όποιο ειρμό μου από το σχόλιο)
  σου λέει ο άλλος «είσαι Φιλήδονος» και στο λέει λες και σε βρίζει…
  «φίλος της ηδονής είμαι, τι ήθελες να ‘μια φίλος των τρόλευ; άσε που από τότε που έπαψαν να είναι κίτρινα δε βρίσκω και κανέναν ιδιαίτερο λόγο».
  Εδώ άλλοι είναι φίλοι της καρέτα-καρέτα (κι οι σεμνότυφοι φίλοι της μονάχους-μονάχους).
  Στην ηδονή στηρίζεται η ζωή. Τι είναι ας πούμε το ένστικτο της διαιώνισης στα ζώα αν όχι φιληδονία; Ας μην ήταν η ηδονή στη μέση και σου λέω ‘γω αν ο γάτος θα έκανε τη γάτα να μη μας αφήνει να κοιμηθούμε κάτι περίεργα ανοιξιάτικα βράδια (κακώς, διότι κι ο ύπνος μια δόση ηδονής την έχει). Αλλά και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η ικανοποίηση της πείνας και της δίψας μήπως δεν είναι ηδονές; Ζωή χωρίς ηδονή δε θα υπήρχε. Αν πει κάποιος «καλύτερα» μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά είναι άλλη κουβέντα. Αλλά κι ο έρωτας, δεν είναι ηδονή για την ψυχή; Ακόμα κι ο ανεκπλήρωτος ή για να το πάω και λίγο πιο κει ακόμα κι η ερωτική προδοσία δεν είναι τάχα ηδονή έστω και με αρνητικό πρόσημο; Αλλά κι ανθρώπινη κοινωνία είναι βασισμένη εν πολλοίς στην ηδονή:
  των ματιών (Τέχνη -εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, χορός, φωτογραφία-, κομμωτήρια, μανικιούρ-πεντικιούρ)
  των αφτιών (Τέχνη πάλι - μουσική ας πούμε-, αγαπημένες φωνές, ραδιόφωνο, η φωνή της αγαπημένης μας -αλλά ουχί της μαμάς της)
  της γλώσσας (Τέχνη πάλι: ποίημα οι λαχανοντολμάδες σου Κικίτσα , εστιατόρια, οινοποιία, ζυθοποιία κτλ.,)
  όλων των αισθήσεων να μην πλατειάσω κι άλλο…
  αλλά και του μυαλού (Τέχνη, Φιλοσοφία, επιστήμη -καθότι τι άλλο παρά διανοητική ηδονή είναι η ανακάλυψη ενός ακόμα μέσα στα δισεκατομμύρια άστρου κτλ.)

  η σεμνοτυφία και η φιληδονία δεν είναι δύο άκρα μιας ευθείας. Βρίσκονται σε διαφορετικές ευθείες
  (για την ακρίβεια η σεμνοτυφία είναι ευθεία ενώ η φιληδονία καμπύλη ;) ) . Η σεμνοτυφία υπάρχει μόνο στους ανθρώπους, γι αυτό είναι και ύποπτη, ενώ η φιληδονία είναι παντού (τουλάχιστον σε όλο το ζωικό βασίλειο…και αν και δημοκράτης, δηλώνω «υπήκοος»)

  ακολουθεί σχετικό , παλιό ανεκδοτάκι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. συζητούν δυο φίλοι:
  - Έχω κάτι φωτογραφίες με κάτι γυμνές και δεν ξέρω αν είναι πορνό ή καλλιτεχνικές…
  - Είναι απλό: αν είναι θολές και δεν φαίνονται τα επίμαχα σημεία είναι καλλιτεχνικές…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. οδυσσεύ οδυσσεύ, όμορφα το θέτεις το της φιληδονίας εγκώμιο

  μα, θα συμφωνήσω μόνο αν δεχτείς ότι ο δρόμος που οδηγεί στην ηδονή είναι ο έρωτας. (έρωτας για τους ανθρώπους, για την φύση, για την τέχνη, για την φιλοσοφία κλπ)

  οι αληθώς ανδρείοι της ηδονής δεν μπορούν παρά να είναι ερωτευμένοι

  και φυσικά στο ζωικό βασίλειο δεν υπάρχει ούτε σεμνοτυφία ούτε φιληδονία.
  υπάρχει μόνο ερωτισμός ο οποίος στα μάτια των τρελών πιθήκων (των ανθρώπων) παίρνει ταμπέλες όπως, “ζώα με μονογαμική ή πολυγαμική συμπεριφορά”, “ζώα με ομοφυλοφιλικές τάσεις”, “ζώα που αυνανίζονται”....
  και τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν έχει σχέση με τη φύση. είναι όλα στο μυαλό των ανθρώπων που θέλουν να βλέπουν τη φύση με τους μαλακισμένους σεμνότυφους κανόνες που οι μεσαίωνες επέβαλαν στους ιδίους.

  όμως,
  κατάπτυστη ονομάζω την φιληδονία που βλέπει τσόντες και αυτο-ικανοποιείται μοναχικά ή με πουτάνες αμφοτέρων των φίλων. κατάπτυστη αποκαλώ την φιληδονία που οδηγεί σε βιασμό. κατάπτυστη ονομάζω την ικανοποίηση κάποιας ηδονής χωρίς σεβασμό στις ηδονές των άλλων.

  όμως τη φιληδονία που οδηγεί σε μια υγιή παρτουζίτσα βασισμένη στον σεβασμό όλων των ερωτικών υποκειμένων που συμμετέχουν, την ονομάζω ερωτισμό. ύψιστη ηδονή είναι η ικανοποίηση της ηδονής των ερωτικών συντρόφων.

  ίσως κάνω πιο σαφή τη θέση μου για τη φιληδονία με την ακόλουθη δήλωση.
  οι οπαδοί της σεμνοτυφίας είναι ψεύτες και ανέραστοι και σιχαμένοι ενώ οι οπαδοί της φιληδονίας απλώς δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει τον έρωτα.


  .... ξαναδιαβάζω το σχόλιό σου και στη θέση της λέξης “ηδονή”, βάζω τη θέση “έρωτας”. Και νομίζω πως αυτή η επέμβαση δεν είναι αυθαίρετη. γιατί ο έρωτας είναι ηδονή. και η ηδονή είναι του έρωτα αποτέλεσμα....

  υ.γ. φυσικά ο έρωτας για τον οποίο μιλάω είναι ο ίδιος μα διαφορετικός από εκείνον που αφορά το έτερον ήμισυ. αυτός - αν κάποτε μας τιμήσει με την παρουσία του - είναι θάνατος και ανάσταση μαζί. ... είναι άλλου είδους ηδονή αυτός ο έρωτας!

  υγ2. αυτό το ανέκδοτο χαρίζει κλαυσίγελο.... δυστυχώς!

  υγ3. τη σεμνοτυφία απεταξάμην προ πολλού. μα τη σεμνότητα θέλω κάποτε να την κατακτήσω και να την ενδυθώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Γιατρέ μου
  και συμφωνώ και διαφωνώ. Ας προσπαθήσω να κάνω το ακατόρθωτο: Να βάλω τις σκέψεις μου σε μια (σχετική) τάξη.
  Καταρχάς έχω ένα θέμα με τις έννοιες που απαντώνται μόνο στην ανθρώπινη κοινωνία και πουθενά αλλού στη φύση. Βέβαια κι άνθρωπος μέρος της φύσης είναι οπότε…
  Όμως, ας πούμε, η έννοια της δικαιοσύνης δεν απαντάται πουθενά αλλού στο σύμπαν παρά μόνο στις ανθρώπινες κοινωνίες. (ακόμα δεν έχουμε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς για να ξέρουμε αν υπάρχει κι εκεί αυτή η έννοια, και παρβλέποντας τα ούφο που κυκλοφορούν ανάμεσά μας).

  Αν απλώς αντικαταστήσουμε τη λέξη φιληδονία (ή την ηδονή) με τη λέξη ερωτισμός φαίνεται ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε (έναν ακόμα) ιστορικό συμβιβασμό (ή συναίνεση που είναι και της μόδας). Όμως, ο ερωτισμός, έρωτας και τα συναφή, είναι μάλλον ανθρώπινες έννοιες που ερμηνεύουν αλλά δεν είναι τα φαινόμενα. Δυσκολεύομαι να σκεφτώ (σύνηθες) ότι τα τρισεκατομμύρια των μυρμηγκιών πολλαπλασιάζονται από έρωτα κι όχι από το ανταποδοτικό όφελος της ηδονής που τους παρέχει το «στρίμωγμα» της εκάστοτε μυρμηγκίνας.

  (παρένθεση: η εικόνα του Χ με την Ψ που ερωτοτροπούν είναι πορνογραφία ενώ αν ο Χ και η Ψ είναι μυρμήγκια είναι National Geographic. κλείνει η παρένθεση)

  Λέω δηλαδή, ότι μπορώ στη θέση του έρωτα να βάλουμε την ηδονή, αφού συμφωνώ ότι ο έρωτας είναι ηδονή, αλλά στη θέση της ηδονής δεν μπορώ να βάλω τον έρωτα αφού ό,τι είναι ηδονή δεν είναι και έρωτας. Αλλιώς θα πρέπει να ξαναδιαβάσω τον καλό πλην μακαρίτη συνάδελφο (Πλάτωνα), μήπως και τον δω με άλλο μάτι.

  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι συμφωνώ και συνυπογράφω στα περί συναινέσεως και τα ρέστα. Αυτό δα έλλειπε…Μαζί σου κατά-πτύω όσους ως κατάπτυστους αναφέρεις.

  σταματώ, προσώρας, εδώ…(είναι κι αρχή εβδομάδας…)

  Καλημέρα !

  υγ. και μόνο η δήλωσή σου στο υγ.3 αποδεικνύει (σε μας των θετικών επιστημών που αρεσκόμαστε σε αποδείξεις ) ότι έχεις ενδυθεί τη σεμνότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. πρωτη σκεψη..

  σκεφτομαι πως μπορω παιξω...

  ειμαι μια φιλήδονη σεμνότυφη..

  ειμαι μια σεμνότυφη φιλήδονη...

  ποσο κακο μου κανει αν αφεθώ?..

  τωρα πιο ακρο κρατώ?.. τωνάκρων..

  καλως σας βρηκα...

  με μπερδεμένο μυαλό.. καθως σήμερα έχω αγκαλια την αγαπημενη αδερφή ζηλια..

  καλημερα με φιλια σεμνότυφα αλλα στην γευση φιλήδονα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. @οδυσσέας
  χεχε... τελικά σε παρέσυρα - αρχή της εβδομάδας - σε σκέψεις που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε έρωτα, ερωτισμό και ηδονή...

  μα είπες πως το ανθρώπινο είδος έχει, από τα γνωστά ζώα (εκτός εξωγήινων), το προνόμιο κάποιων αποκλειστικών εννοιών. παρότι διαφωνώ (μα αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση...) θα συμφωνήσω. μέσα λοιπόν σ΄ αυτές τις αποκλειστικές για τον άνθρωπο έννοιες (τη δικαιοσύνη ανέφερες εσύ) μπορούμε νομίζω να βάλουμε και τον έρωτα.
  το μυρμήγκι αισθάνεται - υποθέτω γιατί δε θυμάμαι να έχω υπάρξει ... - κάποια ηδονή οσάκις το βασικό ένστικτο της διαιώνισης του είδους το σπρώχνει σε πράξεις τύπου νάσιοναλ τζεογκράφικ. το ίδιο βασικό ένστικτο διαθέτει και ο άνθρωπος (το γνωρίζω γιατί σε κάποια προηγούμενη ζωή είχα υπάρξει άνθρωπος).
  και φυσικά είναι – ο άνθρωπος - προγραμματισμένος απ΄ τη φύση να νιώθει ηδονή. μα έχει και κάτι ακόμα. μια μεγάλη ευχή και μια μεγάλη κατάρα συγχρόνως. έχει νου και συναίσθημα.
  και ο νους εφευρίσκει πιπεράτες παραλλαγές της ηδονής (γαλλικό, οθωμανικό, ισπανική κλπ κλπ) ενώ το συναίσθημα βοηθά την απογείωση της ηδονής (έρωτας).

  έτσι, οδηγούμαι στο ενδεχομένως ασφαλές συμπέρασμα ότι η φιληδονία που έχει σαν μονοπάτι τον έρωτα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες σφαίρες ηδονής. αντίθετα η φιληδονία για χάρη της ηδονής και μόνο, είναι μια ανάγκη. δηλαδή στο ίδιο περίπου επίπεδο με το κατούρημα, ή με ένα καλό τσιμπούσι.

  και για να μη νομίζεις πως κάτι σπουδαίο λέω ή πως είμαι κανένας ηθικοβαρεμένος, η μόνη μου τελικά ένσταση στα όσα εσύ είπες, ... είναι πως ακόμα και με την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου δεν πρόκειται να “λειτουργήσω ως τελετάρχης” εκτός εάν
  α. την συμπαθήσω (μπορώ να συμπαθήσω έναν άνθρωπο στα πέντε πρώτα λεπτά...)
  β. βεβαιωθώ ότι κι΄ εκείνη θέλει όσα εγώ επιθυμώ, ότι δηλαδή δε θα βρεθώ μόνος με την ηδονή τη οποία θέλω να μοιράζομαι....

  και αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν είναι εκείνος ο έρωτας που είναι θάνατος και ανάσταση (γι΄ αυτόν πολλές φορές μιλάς εσύ με την ποίησή σου....) αλλά είναι ένας έρωτας όπως και να το κάνεις. είναι μια οδός για την ηδονή που αν μη τι άλλο, ... έχει λίγο ανηφόρα....

  υ.γ. οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οσάκις με καλούν σε πολυπληθυσμικές / πολυπολιτισμικές συνευρέσεις, ισχύουν για κάθε ένα ξεχωριστά των συμμετεχόντων ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. @σαγαπΑΩ
  καλώς ήλθες στο πτωχικό μου.

  και φυσικά το ωραιότατο σχόλιό σου είναι απόλυτα ταιριαστό με το Α και το Ω του ονόματός σου...

  μόνο αυτή τη ζήλια διώξε απ΄ την αγκαλιά σου γιατί με την φιληδονία δεν ταιριάζει. είναι ικανή, η ζήλια, να σε οδηγήσει στην αποκλειστική διάθεση της σεμνοτυφίας... και τότε, ....άσ΄τα να πάνε....

  νάσαι πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. den mporo na grapso me ellinikous xaraktires...

  sorry..

  den to 8elo ayto giatre pistepsteme...

  filh ths kyras filidonias... os to telos...

  8elei doyleia na thn diokso ap pano moy...

  kalo kshmeroma.. me filia poy paizoyn....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. @άλφα και ωμέγα

  πρέπει επειγόντως να συντάξω το περί ζήλειας πόνημα (σαχλαμάρες θα γράφω ως συνήθως...)

  πράγματι θέλει δουλειά πολύ για να την διώξεις. μα σκέψου κάτι απλό. μόνο ότι μοιράζεσαι δεν μπορείς να χάσεις ... (εντάξει υπερβολικό. ξέχνα το.....)

  καλό παιχνιδιάρικο ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. γιατρέ μου,
  φέρε να υπογράψω μια δήλωση του 105 ότι συνυπογράφω όσα λες. Δεν εξετάζω καν αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Η αυτοπεποίθησή σου με κόλλησε στον τοίχο : η βεβαιότητα σου -ότι θα σε θέλει η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο αλλά εσένα μπορεί να σου πάρει και 5 λεπτά (300 ολόκληρα δευτερόλεπτα) να τη συμπαθήσεις- είναι αποστομωτική !!!
  :))))
  καλημέρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. "μόνο ότι μοιράζεσαι δεν μπορείς να χάσεις ... (εντάξει υπερβολικό. ξέχνα το.....)"..

  επεξηγήσεις ?..

  θα περιμενω το πόνημα.... μεχρι τοτε σκεπτόμενη... την οδο για τον αγώνα..

  καλη συνεχεια με φιλια ερωτηματικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. @Οδυσσέας

  Αχαχαχαχα! μ΄ έπχιασες στα πράσσα πάνω που έλεγα ψέμματα και με διαπόμπευσες. αυτό είναι χτύπημα κάτω απ΄ τη μέση!
  χαχαχα. εντάξει ομολογώ πως είπα ψέμματα εκ του ασφαλούς. ... φίλε μου καλέ, η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο (έστω και η νο 6969) δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της να μου κάτσει ούτως ή άλλως.... οπότε κι΄ εγώ είμαι εξόχως ψύχραιμος σ΄ αυτά τα πράγματα... θέλω πρωτίστως να την συμπαθήσω!
  αχαχαχα πολύ μου αρέσουν αυτά τα χτυπήματα κάτω απ΄ τη μέση.

  υ.γ. ... τελικά είσαι μπαγάσας
  υ.γ.2 που είναι τα σχόλια στο μπλογκ σου οέο; υπάρχει λόγος που τα έκλεισες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. @σαγαπΑΩ

  χμμμ! θέλεις να επεξηγήσω αυτή την εξόχως σοφή κουβέντα που μόνος μου σκέφτηκα; ... χεχε εσύ θα χάσεις. θα επιστρέψω με (ο θεός να το κάνει) πόνημα

  φιλιά απαντητικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ωχ.. λαβωμένη θα βγω...

  και δεν θα μου αρεσει.....

  :))))

  δεν πειραζει.. θα μαθω ομως...

  καλο ξημερωμα με φιλια ανησυχα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, ρίχτο εδώ!
(... το σχόλιο, τί άλλο;)