Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

shop in shop

έχω, εδώ και χρόνια, το μεράκι ν'  ανοίξω μαγαζάκι παραδοσιακό και τσίλικο για μερακλήδες.
μα το μαγαζάκι των ονείρων μου ανήκει στον μοναδικό εκείνο κλάδο που, κατ΄ αποκλειστικότητα, εκμεταλλεύεται το κράτος.  υπάρχουν βέβαια κάτι πολύ μικρά ημιπαράνομα καταστήματα με ένα μόνο εργαζόμενο που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα,  μα εγώ θέλω ν΄ ανοίξω επιχείρηση νόμιμη, αξιοπρεπή και οργανωμένη με πολλούς υπαλλήλους.


στην είσοδο θα είναι δυο καλοσυνάτες ντουλάπες και θα ρωτούν τους πελάτες σύνθημα / παρασύνθημα.  η πόρτα, μια βαριά ξύλινη σκαλιστή κατασκευή, θα τρίζει κάθε φορά που ανοίγει και θα περιμένει υπομονετικά τα γέρικα βήματα των πελατών....  το χαλάκι στην είσοδο θα γράφει "η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την ξοδέψω σε προσπάθειες να την επιμηκύνω", αλλά κανείς δε θα το διαβάζει....
....
στο ισόγειο, πίσω απ΄ τους καπνούς των τσιγάρων και τις αναθυμιάσεις του αλκοόλ είναι ένα μαύρο πιάνο με ουρά.   στα πλήκτρα ο γέρο νέγρος με τα ψαρά μαλλιά και τα μαγικά δάχτυλα.
πίσω απ΄ τον ψηλό πάγκο του μπαρ βρίσκεται ένας κοκκινομούρης με αστείο τσιγγελωτό μουστάκι ειδικά εκπαιδευμένος σε θεαματικά σερβιρίσματα.  στον ίδιο πάγκο είναι και το χιούμιντορ με τα πανάκριβα πούρα που τα πουλάω ...πανάκριβα.
δίπλα στην ξύλινη σκάλα που οδηγεί στα πάνω δωμάτια στέκονται νωχελικά δυο τρεις κοπέλες.  οι άλλες, και είναι πολλές,  ξεκουράζονται ξαπλωμένες στους δερμάτινους τσέστερφιλντ καναπέδες.
οι πιο μεγάλες σε ηλικία κάνουν πως δήθεν φτιάχνουν το καλσόν τους και αφήνουν σε κοινή θέα το θεϊκό κορμί τους, των αποκρύφων τους συμπεριλαμβανομένων.  μα οι κινήσεις τους μαρτυρούν την αγωνία να κρύψουν την κυτταρίτιδα.  και έχουν σύμμαχο το φωτισμό και τους καπνούς των πούρων.  και διαλέγουν ανάμεσα στους πελάτες τους πιο κοιλαράδες, τους πιο φωνακλάδες και τους πιο φραγκάτους πεινασμένους.
οι πιο νέες και άπειρες έχουν το βλέμμα κατεβασμένο, τα χέρια γύρω απ΄ το στήθος σα να θέλουν να καλύψουν τις αυθάδεις ρόγες που διαγράφονται κάτω απ΄ τα ημιδιάφανα μπέιμπυ ντολ.  και περιμένουν με σεμνότητα εκείνο το λιγούρικο βλέμμα που λέει "εσύ! έλα!".
αν πιάσω ένα μεγάλο μαχαίρι και κάνω τις κατάλληλες κινήσεις, μπορώ να κόψω ένα κυβικό κομμάτι καπνού, να το βγάλω έξω απ΄ το μαγαζί και να το αφήσω να διαλυθεί σιγά σιγά στο νοτιά...
επιστρέφω στη ζεστή ατμόσφαιρα και στους νέγρικους ήχους του πιάνου.  μαζί μου μπαίνει ένας μπάτσος, δυο της αγορανομίας και μια ομάδα εφοριακών.  λαμβάνουν τη μισθοδοσία  που επάξια κέρδισαν κλείνοντας τα μάτια και απλώνοντας τα χέρια. όπως πάντα θέλουν και φιλοδώρημα.  σήμερα θα τους αναλάβει - όλους - η φερνάντα,  η πιο γέρικη και πιο καπάτσα απ΄ όλες τις κοπέλες μου.
έχει βάλει στοίχημα με την ροξάνα πως θα τους ξεπετάξει σε λιγότερο από δέκα λεπτά.  ...θα το κερδίσει.  είναι όλοι τους κοκορογάμηδες.
απ΄ τη πίσω είσοδο μπαίνει - όπως κάθε δεύτερη παρασκευή - ο δήμαρχος.  όχι αυτός,.. ο άλλος... ο στρέϊτ!    μια γριά με μεγάλα βυζιά, κόκκινα μαλλιά και κίτρινα δόντια,  τον οδηγεί διακριτικά στη σοφίτα, εκεί που τον περιμένει η νιόφερτη.  τον αρχιεπίσκοπο που έρχεται κάθε δεύτερη πέμπτη τον πηγαίνει στην άλλη σοφίτα.  εκεί που περιμένει ο αμπντούλ.  είναι η ίδια γριά που έχω και στο ταμείο της επιχείρησης.

και να δείτε που μια μέρα θα το στήσω το μαγαζάκι των ονείρων μου.
μόνο μου μέλημα,.. να πείσω τους κατόχους του μεγάλου μπουρδέλου να μου επιτρέψουν να ανοίξω ένα μπουρδελάκι μέσα στο δικό τους
ένα shop in shop ζητάω...
και πρέπει πείσω το κράτος εξηγώντας στους πολυχρονεμένους κληρονόμους του, πως η δική τους μαγαζάρα δεν θα ζημιωθεί με το μαγαζάκι μου.
στο κάτω κάτω ενοίκιο ζουμερό και μαύρο θα τους πληρώνω.
δεν είμαι κανένας τζαμπατζής σα και του λόγου τους....






υ.γ.  ήθελα οι κοπέλες του καταστήματος να είναι σύζυγοι πολιτικών αλλά την ιδέα μου την έκλεψε πριν καν την συλλάβω ένας κόπολα στο έργο του καλιγούλας που έβαλε στο δικό του μπουρδελάκι τις γυναίκες των συγκλητικών...

15 σχόλια:

  1. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
    ΤΟ ΦΙΛΜ "ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ" ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΚΟΠΟΛΑ ΑΛΛΑ Ο Tinto Brass.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προφανώς πρέπει να έχεις δίκιιο\\\....

    πάνε 30 χρόνια από τότε που είχα δει την ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρίσκω φίλε μου.Μετά από αρκετές μέρες και παρ΄όλο που οι μέρες που πέρασαν έχουν σημαδευτεί με τόσο σημαντικά γεγονότα, εσύ διαπιστώνω ότι εξακολουθείς να είσαι απαράδεκτος.Και ένα έχω να πω: Αίσχος !
    Αίσχος γιατί μετά από την επανάσταση στην αισθητική μας, εσύ εξακολουθείς να ονειρεύεσαι με όνειρα του 30 μην σου πω και πιο παλιά.
    Χάθηκε μια γκλαμουριά, λίγη χρυσόσκονη βρε αδερφέ, χάθηκε λίγος Χριστοδουλόπουλος, λίγη Άντζελα, έστω λίγο Νταλάρα.
    Με τον τελευταίο μάλιστα θα εξασφάλιζες την "κατανόηση" μιας και θα είχες πρόσβαση άμεση πρόσβαση στα του οίκου τους.
    Αλλά πας και ονειρεύεσαι μόνος σου, δεν ρωτάς και κανέναν που ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομειρεύεσαι τη μόνη επιχείρηση που λειτουργει σωστά και οργανωμένα στην Ελλάδα,στα μπουρδελα δεν υπαρχει ουρά,λειτουργει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης,οι...πωλήτριες φροντίζουν να φύγει ο πελατης ευχαριστημένος,επειδή γνωριζουν καλα ότι αλλιώς δε θα ξανάρθει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ... ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ... ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ; :)
    ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ... ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ :) Ν΄ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ... 'ΚΟΝΟΜΑΣ :)
    ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΜΕΣΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ... Ο ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ :) ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΟΥ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ... ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ :))
    ΘΑ... ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΖΑΜΠΑ :)
    ΔΕΙ ΔΗ... ΕΣΟΔΩΝ ΚΙ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ... ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ...

    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @black bedlam
    ναι συμφωνώ. αίσχος! ντροπή μου και αίσχος μου..
    αυτό με το λαντάρα πάντως θα το ξανασκευτώ
    ίσως με βοηθήσει το παιδί
    ίσως να είναι η πρόσβαση που ψάχνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @vad
    έχεις απόλυτο δίκιο...
    με έβαλες στη θέση μου ,... με το γάντι.
    κακώς αποκαλώ το κράτος μπουρδέλο

    τα μπουρδέλα έχουν μια οργάνωση και πάνω απ΄ όλα ούτε οι κοπέλες ούτε οι τσατσάδες αναλαμβάνουν θέσεις βάσει κληρονομικού δικαίου....
    ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @παντοτινός ταξιδευτής

    χμμ! εταιρεια δημοσίου και ενοικίαση ακινήτου.... πολύ γέλιο

    ήταν ο λόγος που έγραψα όσα έγραψα.
    υπάρχει γνωστή εταιρεία δημοσίου η οποία νοικιάζει μη πιστοποιημένους χώρους και έχει την εντιμότητα να ενημερώνει τους ενοικιαστές λέγοντάς τους πως ο καθένας (η εταιρεία και οι ενοικιαστές) θα πληρώσει το πρόστιμο που του αναλογεί.
    το δημόσιο παρανομεί και πληρώνει πρόστιμο στο δημόσιο το οποιο επιβάλει πρόστιμο στον ιδιώτη που παρανομεί με την προτροπή του δημοσίου.
    όλο μαζί έχει λογάριθμο 69
    τυχαίο? δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το κακό είναι ότι έχουν πάψει να μπαίνουν από τη πίσω πόρτα...έρχονται από τα νησιά κατευθείαν με τα σκάφη τους στην Αθήνα...και μετά με την μερτσέντες την κρατική πάνε στη βιλίτσα τους.

    κανείς δεν κρύβεται...

    (γέλασα πολύ με την ειρωνεία του κειμένου σου αλλά μετά σοβάρεψα,μας περιέγραψες το κράτος μας γλαφυρότατα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hi Thomas
    Ευτυχώς που διάβασα τις αναρτήσεις και διαπίστωσα πως με κάλυψε απόλυτα ο VAD. Αυτά ακριβώς είθελα να σου γράψω. Αδικούμε τα μπουρδελα αν τα βάλουμε στην ίδια ζυγαριά με το κράτος μας. Συμμέχοντας πάνω από 30 χρόνια στην δημόσια διοίκηση (αιρετά)έχω δεί μαλακίες που είναι για master και Dr. Τόπο στα νιάτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω χεστηκα για το κράτος, αλλά με τα μπορδέλα με πονά η ψυχή. πλάκα-ξεπλάκα, αυτο το θεμα πω, πω... με στεναχωρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @amalthia
    αυτό το ξεδιάντροπο με τα σκάφη και τη μπροστινή πόρτα συμβαίνει μόνο στο δικό τους μπουρδέλο

    στο δικό μου μπουρδελάκι θα κρατάμε τους τύπους
    δήμαρχος, αρχιεπίσκοπος, πρωθυπουργός και άλλα ρεμάλια,.... απ΄ την πίσω πόρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @χρυσαετός
    μα φυσικά έχετε δίκιο κι΄ εσύ κι ο Vad.
    άλλωστε έχω ήδη απολογηθεί προς τον Vad για την απρέπειά μου να συγκρίνω το κράτος με μπουρδέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Σεισάχθεια
    τι ακριβώς σε στεναχωρεί;
    η υπαρξή τους ή η μη ύπαρξή τους;

    όπως και να έχει το θέμα είναι πολύ μεγάλο και χωρά συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χωρίς αιδώ, πες το εδώ!